Вршњачка едукација и инклузија у Дневном боравку за децу са сметњама у развоју у Чајетини

  • Вршњачка едукација
  • Зрачак
  • Едукација

У Дневном боравку за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини je 22. фебруара рализована радионица волонтера и корисника „Зрачка“. Ове радионице су део пројекта Подршка инклузивном образовању и обуци за свакодневни живот деце и младих са сметњама у развоју, који се спроводи као део програма прекограничне сарадње Србије и Црне горе.
 
Почетком ове године, волонтери из Ужица и Чајетине су започели рад са ученицима специјалне школе „Миодраг В. Матић“ у Ужицу и са корисницима Дневног боравка за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини, како је пројектом предвиђено. Реализацијом радионица у којима волонтери раде са корисницима развија се инклузија и подстиче се вршњачка едукација, што представља један од циљева пројекта који се реализује под слоганом: Образовање без граница.

Пројектом је предвиђено да се радионице са волонтерима организују сваке недеље, а по речима мр Зорице Милосављевић, асистента на пројекту и председнице удружења Златиборски круг, реализација радионица ће се наставити и након истека пројекта.