Хвала свима који су помогли да се у Основној школи у Чајетини опреми купатило за децу са инвалидитетом

  • Купатило за децу са инвалидитетом
  • Купатило за децу са инвалидитетом
  • Купатило за децу са инвалидитетом

Удружење грађана Златиборски круг је крајем априла покренуло хуманитарну акцију „Помажући другима градимо себе“, за прикупљање средстава за уређење и опремање купатила-тоалета у основној школи у Чајетини за децу са инвалидитетом.

Школа је определила просторију за купатило-тоалет за ученике са инвалидитетом и кориснике Дневног боравка за децу са сметњама у развоју „Зрачак“,који се налази у оквиру школе, а након изведених радова на уређењу просторије и постављање зидних и подних плочица, уграђени су санитарни елементи према специфичним потребама корисника.

Према речима Зорице Милосављевић, председнице Затиборског круга, у хуманитарној акцији за обезбеђивање средстава за уређивање и опремање купатила учествовали су многи чајетински привредници, а велики део средстава је обезбеђен на Еко вашару, који је организован последњег радног дана у овој школској години.  Сав приход од продаје сувенира, украса и ствари које су ученици основних школа и средње школе правили током године, као и ствари које су направили корисници “Зрачка“ намењен је за уређење и опремање купатила.

Приход остварен на Еко вашару, који је уплаћен на рачун Златиборског круга, износи 115.050,оо динара, а власници приватних предузећа који су до сада уплатили по 10.000,оо динара су: Горан Петровић, Миленко Поњавић, Дејан Александрић, Биљана Милић, Срђан Трифуновић, Бојана Јераша, Крста Пјевић, Рајко Пелверовић, Иван Владисављевић, Мирослав Лучић, Данијела Терзић и Драган Бојовић. По 15.000,оо динара су уплатили Драгана Љубојевић, Слободан Лечић и Дејан Ђедовић, 12.000,оо је уплатио Боривоје Пећинар, а 11.500,оо је уплатио Раде Филиповић.

Златиборски круг се захваљује свима који су учествовали у хуманитарној акцији „Помажући другима градимо себе“, а свим учесницима ће пригодном приликом бити уручене захвалнице.